il Salumaio d’ Atene
 

To Delicatessen



   


μια ποικιλία από αυθεντικές και εκλεπτυσμένες γεύσεις, τις καλύτερες στον κόσμο: παρμεζάνα Ρετζιάνο, προσούτο Πάρμας, γκοργκοντζόλα, μοτσαρέλα Μπούφαλα, καπνιστός σολομός από την Ελβετία και την Ιρλανδία και τις εξαιρετικές τρούφες από την Άλμπα της Ιταλίας!





Και επίσης....


 
 

     Στο Salumaio, η σχέση με το φαγητό είναι σχέση αγάπης και η ποιότητα «μετράει».


    Μια οικογενειακή επιχείρηση, ένα μικρό εστιατόριο, μέσα στον χώρο ενός καταστήματος ντελικατέσεν, στην Κηφισιά, προσφέρει από το 1998 εμπνευσμένα πιάτα γνήσιας ιταλικής κουζίνας, με αγνά υλικά εκλεκτής ποιότητας!


    Οι συνταγές είναι αποτέλεσμα μαγειρικών αναζητήσεων τριών γενεών των ιδιοκτητών.  Η δοκιμασία και τελική έγκρισή τους συντελείται σε μιά ιεροτελεστία, όπου κάθε λεπτομέρεια έχει τη σημασία της:  πώς θα στρωθεί το τραπέζι, πώς θα μαζευτούν γύρω του τα μέλη των οικογενειών και οι φίλοι τους, ποιά ατμόσφαιρα θα δημιουργηθεί, σε ποιά αγαπημένα σερβίτσια θα σερβιριστούν τα φαγητά και ποιό κρασί θα τα συνοδεύει.  Πάντα, με μιά διάθεση ζωντάνιας, ανανέωσης και πηγαίας χαράς για τη ζωή.


        Αυτή η αγάπη για απλά καλό φαγητό, όλες τις ώρες, από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, για όλες τις ηλικίες, σε ένα περιβάλλον που να ανταγωνίζεται αυτό και του πιό ζεστού σπιτικού, ήταν το όραμα που το 1998,  κατέληξε σ’ένα μικρό ντελικατέσεν, στο πιό κομψό σημείο της Κηφισιάς.  Μπακάλικο-εστιατόριο-καφέ, από το πρωϊ μέχρι αργά το βράδυ, έγινε σημείο γευστικής και αισθητικής αναφοράς για τα επόμενα

είκοσι τέσσερα χρόνια και παραμένει μέχρι σήμερα.

    il Salumaio d’Atene

Στο Ντελικατέσεν...



 

....θα βρείτε μια ποικιλία από αυθεντικές και εκλεπτυσμένες γεύσεις, τις καλύτερες στον κόσμο: παρμεζάνα Ρετζιάνο, προσούτο από την Πάρμα, γκοργκοντζόλα, μοτσαρέλα Μπούφαλα, καπνιστός σολομός

από την Ελβετία και την Ιρλανδία και τις εξαιρετικές τρούφες από την Άλμπα της Ιταλίας!